Voorwoord

Wat een jaar is dit toch! Helaas zal het coronavirus de wereld nog even in zijn greep houden. Ook in Nederland staat de zorg onder druk en leven vele mensen in onzekerheid. Juist daarom ben ik u - in deze onzekere tijd - zo ontzettend dankbaar voor alle giften die wij ontvangen hebben om voedselpakketten te kopen voor de vele getroffen gezinnen in onze programma’s.

Er zijn vast meer betrokken mensen zoals u, die ons kunnen en willen steunen. U kunt ons daarbij helpen. Het is sinds kort namelijk mogelijk om online en coronaproof te collecteren voor WereldOuders. Hoe dat moet? U leest er meer over in dit online magazine.

We weten inmiddels dat de consequenties van deze pandemie in veel Latijns-Amerikaanse landen enorm zijn. Naast een tekort aan voedsel kunnen heel veel mensen niet terugvallen op goede gezondheidszorg.

Neem Haiti; vorige maand kreeg ik van mijn Haïtiaanse collega’s een alarmerend verzoek. Het enige kinderziekenhuis van dit land heeft namelijk dringend een ambulance nodig. Alleen dan kunnen ze elk kind en moeder hulp bieden bij noodgevallen. Juist nu in crisistijd is de noodzaak enorm groot! Het zou fantastisch zijn als wij met elkaar het St. Damien Kinderziekenhuis de ambulance kunnen geven die het zo hard nodig heeft.

In dit magazine leest u hier meer over en praten we u bij over onze projecten en de huidige situatie in Latijns-Amerika.

Een warme groet,

Pauline Lemberger, Directeur